Kogræsserlaug

Vil du også gerne vide, hvor kødet kommer fra?
Vær med i et Græsningslaug i samarbejde med
Erhvervsskolen Vestjylland


Hvorfor være medlem i et græsningslaug?
Når du er en del af et græsningslaug, ved du med garanti, hvor dit kød
kommer fra, og hvordan dyret har haft det, inden det blev
slagtet. Ofte vil det være dyr over et år, som kommer ud på
naturarealet i foråret og bliver slagtet sidst på efteråret, når der ikke
længere er nok græs på arealet.
Hvert medlem af lauget bidrager til at passe dyrene. Arbejdet består i
at håndfodre kvæg og får, så man kommer tæt på dyrene, og kan se,
at de er sunde og raske. Man skal også tjekke, om dyrene har vand, at
der altid er strøm på hegnene, og om der er græs nok i foldene eller
om dyrene skal flyttes. Om vinteren kan du som medlem, se frem til
lækkert okse- og lammekød til fryseren.

Dyretyper, priser og mængder
Vi arbejder med følgende dyretyper:
Kvæg:
– Galloway – skotsk kvægrace,
– Blandet race Jersey/sortbroget
Får:
– Gottlænder, Texel og Suffolk
Du bestemmer selv om du vil have en halv, kvart eller ottendedel
kalv, og/eller lammekød.
– Pris pr. kg. oksekød fra Galloway 60,-
– Pris pr. kg. oksekød fra Jersey blanding med sortbroget 55,-
– Pris pr. kg. lammekød 60,-

Kontaktoplysninger
Hvis du gerne vil være med i et græsningslaug, er du velkommen til at
kontakte:
Enok Linde
Erhvervsskolen Vestjylland.
Tlf.: 22955634
E-mail: el@evborris.dk

Tilmelding

Tilmeld dig til info møde onsdag den 24. April klokken 19.00.
Adressen er:
Vestergade 42, Borris
6900, Skjern
Kan du ikke den aften, men er interesseret i at være med, er du naturligvis velkommen til at sende os en mail på ct@evborris.dk

Klik på folderen for at læse mere: